Συμβουλές - Υποστήριξη

Tips για γευστικότερο καφέ…

Θέλετε γευστικότερο καφέ;

Καταψύξτε τους κόκκους και έπειτα αλέστε τους.

Πολλοί άνθρωποι κάνουνσχεδόν τα πάντα για να μπορέσουν να απολαύσουν μία γευστική κούπα καφέ. Αλλά για να επιτύχετε καλύτερη γεύση ίσως το μόνο που χρειάζεται είναι να παγώνετε τους κόκκους πριν τους αλέσετε.

Οι πιο κρύοι κόκκοι παράγουν πιο μικρά και παρόμοιου μεγέθους σωματίδια όταν αλέθονται, προσφέροντας περισσότερη γεύση από λιγότερη ποσότητα καφέ, σύμφωνα με μία έρευνα στον διαδικτυακό περιοδικό ScientificReports.

Στις πολυσύχναστες καφετέριες η θερμοκρασία μπορεί να κάνει την διαφορά. Καθώς η θερμοκρασία του χώρου αλλάζει και οι μηχανές άλεσης θερμαίνονται με την χρήση, η συνοχή των αλεσμένων κόκκων αλλάζει. Αυτό αποτελεί πρόβλημα, καθώς το νερό παίρνει γεύση πιο γρήγορα από τους πιο μικρούς κόκκους σε σύγκριση με τους πιο μεγάλους. Μη συνεκτικοί κόκκοι συνεπάγονται πιο στυφή γεύση από τους μικρούς κόκκους και πιο πικρή γεύση από τους μεγάλους την ίδια στιγμή.

Αλλά το μαγαζί Colonna and Smalls που ειδικεύεται στον καφέ βρήκε έναν τρόπο να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα στρατολογώντας την βοήθεια της επιστήμης. Συναντήθηκαν με χημικούς στο Πανεπιστήμιο του Bath για να δουν πώς η θερμοκρασία επηρεάζει την διάσπαση των κόκκων καφέ. Άρχισαν με θερμοκρασία δωματίου και την μείωσαν σταδιακά ώστε να φτάσουν την θερμοκρασία του υγρού αζώτου (-160 βαθμούς Κελσίου). Όπως αποδείχθηκε, όσο πιο κρύος είναι ο κόκκος καφέ, τόσο πιο ομοιόμορφα σωματίδια και γεύση παράγει.

Δείτε επίσης Επαγγελματικός Εξοπλισμός Barista

Οι baristas που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς μπορεί να κουβαλάνε μαζί τους υγρό άζωτο αλλά εσείς που θέλετε να απολαύσετε γευστικό καφέ στο σπίτι μπορείτε απλά να βάλετε τους κόκκους στην κατάψυξη — βεβαιωθείτε όμως ότι είναι αεροστεγώς κλεισμένοι ώστε να αποφύγετε την υγρασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *