Συμβουλές - Υποστήριξη

Coffee Brewing: Συμβουλές και εξοπλισμός

Το coffee brewing αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο εκχύλισης, όμως χρειάζεστε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Με τόσους πολλούς τρόπους για να παρασκευάσετε ένα φλιτζάνι εξαιρετικό καφέ, μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε ποιες από τις πολλές μεθόδους αξίζει να δοκιμάσετε!

Έχουμε συγκεντρώσει μερικές από τις μεθόδους παρασκευής καφέ για να σας βοηθήσουμε να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκχύλισης για τις ανάγκες και το γούστο σας.

AEROPRESS: Το κομψό μικρό AeroPress μπορεί να παρασκευάσει αμερικάνικο, espresso και καφέ cold brew. Μπορεί να παρασκευάσει ως και 237ml ροφήματος. Eίναι ανθεκτικό και μία ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να παρασκευάσουν εύκολα τον καφέ τους οπουδήποτε.

DRIPPER V60: Αποτελεί ίσως τον πιο γνωστό τρόπο εκχύλισης, χαρίζοντας σας ένα ισορροπημένο φλιτζάνι καφέ. Σας δίνει τη δυνατότητα να παρασκευάσετε γευστικό καφέ με τη μέγιστη συγκράτηση θερμότητας.

POUR-OVER: Eίναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε και να πειραματιστείτε στο πόσο δυνατό θέλετε τον καφέ σας, ώστε να βγάλετε το δικό σας τέλειο αποτέλεσμα.

DELTER COFFEE PRESS: Προσφέρει έναν καθαρό και γευστικό καφέ. Είναι οικονομικό και μπορείτε εύκολα να παρασκευάσετε ποιοτικό καφέ στο σπίτι.

CHEMEX: Η μέθοδος εκχύλισης Chemex είναι εύκολη στην χρήση. Προσφέρει ένα αποτέλεσμα που αναδεικνύει τις γευστικές νότες του καφέ, αλλά χρησιμοποιεί ελαφρώς παχύτερα φίλτρα, επιβραδύνοντας έτσι τη διαδικασία παρασκευής.

COLD BREW: H παγωμένη εκδοχή του καφέ φίλτρου, με την διαφορά ότι πρόκειται για καφέ που έχει εκχυλιστεί εξαρχής σε κρύο νερό, κάτι που κάνει την διαδικασία πιο χρονοβόρα. Η παρασκευή του cold brew μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 24 ώρες.  Αυτή η μέθοδος παρασκευής είναι μια εξαιρετική επιλογή αν θέλετε μία πιο γλυκιά γεύση με λιγότερη οξύτητα  και φρουτώδη αρώματα.

SΥPHON: Τονίζει όλη τη γεύση και το άρωμα του καφέ. Eίναι ένας συναρπαστικός τρόπος εκχύλισης, όμως, είναι ιδιαίτερα περίπλοκος και απαιτεί προσοχή για επιτυχημένη χρήση. Ωστόσο, είναι  ιδανικό για κάθε χρήστη που έχει πάθος για τον καφέ και τον αντιμετωπίζει σαν κάτι παραπάνω από ένα απλό ρόφημα.

Συνοψίζοντας, δεν υπάρχει καλύτερη ή χειρότερη μέθοδος παρασκευής καφέ. Η απάντηση εξαρτάται από τη δική σας προτίμηση. Ο καφές είναι προσωπική υπόθεση, οπότε ο σωστός τρόπος για να τον φτιάξετε είναι όπως σας αρέσει περισσότερο. Μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορους τρόπους εκχύλισης που αναφέραμε παραπάνω μέχρι να βρείτε το κατάλληλο για εσάς.

Στο Mr Espresso θα βρείτε άπειρες επιλογές για εξοπλισμό coffee brewing,  μέσω των συνεργασιών μας με επώνυμους κατασκευαστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *