Τα νέα του καφέ

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του καφέ

Πάμε για καφέ; Μία ερώτηση που έχεις κάνει και σου έχουν κάνει άπειρες φορές φίλοι, κολλητοί, αδέρφια, γνωστοί ή συνάδελφοι. Είναι σίγουρα μία από τις πιο αγαπημένες συνήθειες πολλών ανθρώπων και φυσικά, των Ελλήνων που απολαμβάνουμε καθημερινά.

Σε ξυπνάει το πρωί -όταν δεν ανοίγει το μάτι από το βραδινό ξενύχτι- σε τονώνει τις στιγμές που πρέπει να μείνεις ξύπνια γιατί έχεις πολύ δουλειά ή διάβασμα, αλλά έχει και άλλες πολλές ευεργετικές ιδιότητες, που ίσως δεν γνωρίζεις.

Αποτελεί μία καλή αντιοξειδωτική πηγή.

Συνήθως έχουμε στο μυαλό μας τα superfoods σαν τις απόλυτες αντιοξειδωτικές τροφές, αλλά είναι καιρός να προσθέσουμε και τον καφέ ανάμεσά τους. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες προστατεύουν την επιδερμίδα και καθυστερούν τη γήρανση του δέρματος.

Προστατεύει.

Μία μάσκα που περιέχει καφεΐνη προστατεύει τα μαλλιά σου από το σπάσιμο των άκρων και τους χαρίζει λάμψη.

Ξεπρήζει την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Όταν αρχίσεις να εφαρμόζεις κρέμες με συστατικό την καφεΐνη στην περιοχή των ματιών, σταδιακά θα δεις αποτέλεσμα και τα μάτια σου θα δείχνουν πιο ξεκούραστα.

Ιδανικό για απολέπιση.

Χρησιμοποίησε τους κόκκους του καφέ και δημιούργησε ένα scrub σώματος που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και θα κάνει την επιδερμίδα σου πιο απαλή από ποτέ.

Ηρεμεί το ερεθισμένο δέρμα.

Αν και φαίνεται αντιφατικό, καθώς είναι διεγερτικός, ο καφές μπορεί πραγματικά να ηρεμήσει το ερεθισμένο και κόκκινο δέρμα χάρη στα ίδια αντιοξειδωτικά που προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *