Συμβουλές - Υποστήριξη

Τι κάνει τον Espresso διαφορετικό από τον Αρωματικό Καφέ;

Μέχρι και τα τελευταία χρόνια – όταν ο καφές άρχισε να συγκεντρώνει μια κατάσταση λατρείας στον κόσμο των specialty καφέ, με την παρασκευή καφέ φίλτρου και πάλι – ο espresso συχνά θεωρείται από πολλούς ως ο “καλύτερος” τρόπος για να πιείτε καφέ.

Όταν εισήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια χώρα όπου είχαν συνηθίσει να πίνουν καφέ στάγδην, αυτό ήταν ένας εντελώς νέος τρόπος βίωσης καφέ. Η νέα μέθοδος παρασκευής καφέ ξεσήκωσε την Αμερικανική βιομηχανία του καφέ, και οδήγησε σε μια αύξηση στα ροφήματα με βάση τον espresso και άλλαξε τον τρόπο κατανάλωσης καφέ.

Τι Κάνει το Espresso Διαφορετικό από τον Αρωματικό Καφέ;

Ενώ μπορείτε να δείτε τη λέξη “espresso” σημειωμένη σε μια σακούλα κόκκων, αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα ένα είδος ψησίματος ή ένα συγκεκριμένος κόκκος καφέ. Είναι απλά μία μέθοδος παρασκευής καφέ.

Υπάρχουν μερικές διαφορές στην παρασκευή εσπρέσο και την παρασκευή καφέ με κάτι σαν ένα Frenchpress ή Chemex. Αρχικά, μια μηχανή εσπρέσο είναι ένα εντελώς διαφορετικό μηχάνημα, και λόγω της μεθόδου εκχύλισης – η οποία περιλαμβάνει ζεστό νερό σε υψηλή πίεση – οι κόκκοι αλέθονται πολύ λεπτότερα από αυτούς που χρησιμοποιούνται σε άλλη μέθοδο. Η μέθοδος παρασκευάζει ένα μικρότερο, πιο έντονο καφέ – κάτι που πολλοί λάτρεις του καφέ προτιμούν.

Η μέθοδος εκχύλισης, λόγω της πίεσης και της θερμοκρασίας του νερού, διαρκεί επίσης πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα από την χειροποίητη παραγωγή.

Τι γίνεται με την Crema Espresso;

Εκτός από το μικρό του μέγεθος και το πυκνό άρωμα, ένας από τους κύριους δείκτες του εσπρέσο είναι η κρέμα.

Μπορείτε να μάθετε αρκετά πράγματα για έναν εσπρέσο από την κρέμα.

Πρώτον: αν οι κόκκοι που χρησιμοποιήθηκαν για να φτιάξουν το espresso ήταν φρέσκοι ή όχι. Όταν το νερό βρίσκεται υπό υψηλή πίεση (σαν σε μια εκχύλιση εσπρέσο), αυτό είναι σε θέση να διαλύσει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο παράγεται στον καφέ κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Όταν η εκχύλιση του καφέ μεταφέρεται στο κύπελλο, και το υγρό επιστρέφει σε μια κανονική πίεση, το υγρό δεν μπορεί να κρατήσει όλο αυτό το αέριο, οπότε ανεβαίνει στην κορυφή με τη μορφή μικρών φυσαλίδων – στο οποίο προσκολλώνται οι χημικές ουσίες στον καφέ, με αποτέλεσμα τη δημιουργία της κρέμας. Έτσι, αν ένας καφές είναι φρέσκος, θα έχει περισσότερη κρέμα, γιατί θα παραχθεί περισσότερος αφρός. Δεν βλέπετε μια ωραία κρέμα; Αυτό είναι ένα σημάδι ότι ο καφές που χρησιμοποιήθηκε ήταν μεγαλύτερης ηλικίας.

Η κρέμα είναι επίσης ένας δείκτης του πόσο δυνατός είναι ο καφές. Όσο πιο σκοτεινή η κρέμα, τόσο πιο δυνατός είναι ο espresso.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *