Σαλέπι Σαλονίκης ανατολίτικο με κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο και τζίντζερ. Ιδιαίτερα τονωτικό για εξασθενισμένους οργανισμούς. Το σαλέπι Σαλονίκης είναι μαλακτικό για τον βήχα, το στομάχι και το πεπτικό, ενώ βοηθάει αποτελεσματικά στα κρυώματα. Περιέχει πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία και δεν περιέχει χρωστικές ή πρόσθετα. Παράγεται από τις ρίζες άγριας ορχιδέας που ευδοκιμεί σε μεγάλο υψόμετρο. Το σαλέπι είναι γνωστό από την αρχαιότητα, καθώς ο Ασκληπιός και ο Ιπποκράτης το θεωρούσαν θαυματουργό βότανο. Στις θεραπευτικές του ιδιότητες έχουν αναφερθεί ακόμα, ο Θεόφραστος και ο Γαληνός. Δεν είναι απλά ένα θερμαντικό ρόφημα και δεν καταναλώνεται μόνο σε χαμηλές θερμοκρασίες. Περιέχει αραβίνη, τραγακανθίνη και πολύ άμυλο το οποίο, όταν διαλύεται στο νερό, δημιουργεί ένα υγρό πηκτό και βλεννώδες που θεωρείται κατάλληλο για την ανακούφιση του βήχα, του άσθματος, ενώ θεωρείται ότι λειτουργεί επουλωτικά κατά του έλκους του δωδεκαδακτύλου και της δυσεντερίας, του έλκους στομάχου, επιδρώντας ακόμη και στα εσωτερικά τοιχώματα του πεπτικού σωλήνα. Επίσης το σαλέπι λέγεται ότι διώχνει την κόπωση, σωματική και πνευματική, είναι αγχολυτικό και καταπραΰνει τα νεύρα, ενώ του αποδίδονται και αφροδισιακές ιδιότητες. Τρόπος Παρασκευής: Προσθέτουμε 1 κουταλιά του γλυκού ή 10gr προϊόντος σε 120ml κρύο νερό ή γάλα, βράζουμε στον ατμό ή στο γκάζι. Προαιρετικά προσθέτουμε κανέλα και σερβίρουμε. Συσκευασία: 500gr / 50 μερίδες