Το Blue Tea προέρχεται από τα λουλούδια του Butterfly Pea Tea, καλλιεργημένο κυρίως στη Ταϊλάνδη. Σε μορφή σκόνης αποτελεί ένα εξαιρετικό ρόφημα χωρίς τείνη, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.
Το houjicha αποτελεί ένα μοναδικό τύπο ιαπωνικού πράσινου τσαγιού. Για την ακρίβεια, φτιάχνεται από φύλλα πράσινου τσαγιού sencha ή και kukicha, αλλά συνήθως bancha, που ψήνονται στους 200°C περίπου κι αμέσως τα κρυώνουν.
Αν και δεν είναι εμφανές με την πρώτη ματιά, το houjicha αποτελεί ένα μοναδικό τύπο ιαπωνικού πράσινου τσαγιού. Για την ακρίβεια, φτιάχνεται από φύλλα πράσινου τσαγιού sencha ή και kukicha, αλλά συνήθως bancha, που ψήνονται στους 200°C περίπου κι αμέσως τα κρυώνουν.
Το houjicha, κυριολεκτικά ψημένο τσάι, εφευρέθηκε τη δεκαετία του 1920 στο Κυότο κι έκτοτε αποτελεί αγαπημένο καθημερινό ρόφημα των Ιαπώνων. Καθώς η διαδικασία του ψησίματος αφαιρεί κατά πολύ την καφεΐνη και την πικρή γεύση από το τσάι, δίνεται άφοβα σε πολύ μικρά παιδιά και προτιμάται για τις απογευματινές και βραδινές ώρες.
Χάρη στο ψήσιμο των φύλλων του, αποκτά το χαρακτηριστικό ζεστό καβουρδισμένο άρωμα και τη στρογγυλή γλυκιά γεύση του. Τα αλεσμένα φύλλα του, το houjicha powder, έχει γλυκείες νότες από ψημένο φουντούκι που θυμίζουν capuccino και είναι τέλειο για να φτιάξετε το trendy ρόφημα Hojicha Latte, γλυκά και σπιτικό παγωτό.
Προετοιμασία:
Σε μία μεγάλη κούπα, χτυπήστε μισή κουταλίτσα Houjicha powder με λίγο ζεστό νερό. Συμπληρώστε με ζεστό ή παγωμένο νερό.