Τα πέταλα ροζ και κόκκινου τριαντάφυλλου, συνοδεύουν υπέροχα πικρές φλούδες σπόρων κακάου και λουίζας σε μία κούπα με πληθωρική, βελούδινη αίσθηση και επίγευση μακράς διάρκειας.
Zhong ή Gaiwan ονομάζεται το σκεύος που παραδοσιακά χρησιμοποιείται στην Κίνα για την προετοιμασία του τσαγιού, το οποίο αποτελείται από ένα μπολ που συνοδεύεται από καπάκι και πιατάκι. Η γενικότερη φιλοσοφία του έγκειται στην χρήση περισσότερων φύλλων αναλογικά με την ποσότητα του νερού και στην εμβάπτιση για σύντομα χρονικά διαστήματα, διάρκειας συνήθως από λίγα δευτερόλεπτα έως λεπτό. Το ιδανικό zhong πρέπει να είναι από λευκή πορσελάνη για να προβάλλει το χρώμα του τσαγιού.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Διαστάσεις: Ø 9,5cm x 8cm Χωρητικότητα: 250ml
Οδηγίες προετοιμασίας τσαγιού
Για να προετοιμάσουμε το τσάι μας στο zhong:
- Βάζουμε τα φύλλα μέσα στο μπολ, γεμίζοντας κατά το ένα τέταρτο ή ένα τρίτο, ανάλογα με τον όγκο των φύλλων.
- Ξεπλένουμε τα φύλλα με ένα πρώτο νερό που πετάμε αμέσως. Με αυτών τον τρόπο βοηθάμε τα φύλλα να αρχίσουν να ανοίγουν και να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Ρίχνουμε ξανά νερό σε θερμοκρασία ανάλογη του τσαγιού που ετοιμάζουμε και αφήνουμε να εμβαπτιστεί για 15-20 δευτερόλεπτα.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία ωσότου τα φύλλα μας σταματήσουν να βγάζουν αρώματα και γεύση. Το καπάκι χρησιμεύει για να ανακατεύσουμε τα φύλλα μέσα στο μπολ και τα συγκρατεί όταν πίνουμε. Μπορεί κάποιος να πίνει κατευθείαν από το μπολ ή να μεταγγίζει το εκχύλισμα σε ένα άλλο μπολ.