Τα πέταλα ροζ και κόκκινου τριαντάφυλλου, συνοδεύουν υπέροχα πικρές φλούδες σπόρων κακάου και λουίζας σε μία κούπα με πληθωρική, βελούδινη αίσθηση και επίγευση μακράς διάρκειας.
Αυτοφυές των ορεινών περιοχών της Ελλάδας, το τσάι του βουνού αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κι αγαπημένα βότανα της χώρας μας, διεθνώς γνωστό με την ονομασία “Greek Mountain Tea”.
Συνιστάται κατά των κρυολογημάτων και των ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος. Είναι αγχολυτικό, αναλγηλτικό, αντιοξειδωτικό. Βοηθά στη χώνευση ενώ είναι ευεργετικό και για τα αιμοφόρα αγγεία της καρδιάς. Φέρει, επίσης, αντιυπερτασικές ιδιότητες και φαίνεται να προλαμβάνει την εμφάνιση της οστεοπόρωσης. Εξαιρετικά ελπιδοφόρα είναι τα αποτελέσματα ιατρικών ερευνών που θέλουν το τσάι του βουνού να συμβάλλει στην καταπολέμηση της νόσου Alzheimer.
Για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις ευεργετικές του ιδιότητες θα πρέπει να δώσετε προσοχή στον τρόπο παρασκευής:
Zεστό: βράζουμε πρώτα το νερό και λίγο πριν κοχλάσει το αποσύρουμε από τη φωτιά, βάζουμε το φακελάκι με το τσάι του βουνού, το αφήνουμε για 3 – 4 λεπτά στο φλυτζάνι με το ζεστό νερό και το πίνουμε.
Κρύο: αφού το αφήσουμε να γίνει ως ζεστό αφέψημα, περιμένουμε να κρυώσει λίγο και το χτυπάμε με παγάκια στο σέικερ.
Σερβίρουμε σκέτο, με μέλι, ή με μέλι και λεμόνι.
Συσκευασία: 10 φακελάκια