Διάφορα

Γάλα Αμυγδάλου: Γνωρίστε τις ευεργετικές του ιδιότητες…

Το ποσοστό των χορτοφάγων έχει ραγδαία αύξηση στον κόσμο, με αποτέλεσμα η προσοχή των ανθρώπων, να έχει στραφεί προς τα φυτικά γάλατα.

Ένα από αυτά, είναι το γάλα αμυγδάλου το οποίο αποτελεί κατάλληλο υποκατάστατο του αγελαδινού γάλακτος.

Το γάλα αμυγδάλου όμως δεν είναι μόνο για τους χορτοφάγους γιατί προσφέρει πολλά θρεπτικά στοιχεία σε όλους.

Ας δούμε αναλυτικά τα οφέλη του γάλακτος αμυγδάλου:

1) Βοηθά στην καλή υγεία της καρδιάς.

Δεν περιέχει χοληστερόλη ή κορεσμένα λιπαρά, επίσης έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, έτσι προλαμβάνεται η υψηλή αρτηριακή πίεση και οι καρδιακές παθήσεις.

2) Χωρίς επιπλέον προσθήκες το γάλα αμυγδάλου έχει χαμηλό ποσοστό υδατανθράκων

Δεν ανεβάζει τα σάκχαρα του αίματος και μειώνει τις πιθανότητες να εμφανίσετε διαβήτη. Λόγω του γλυκαιμικού δείκτη το σώμα σας θα χρησιμοποιήσει τους υδατάνθρακες ως ενέργεια και δεν θα αποθηκεύονται ως λίπος!

Με τον τρόπο αυτό και με τις χαμηλές θερμίδες που περιέχει, 60 θερμίδες ανά ποτήρι, μπορείτε να διατηρήσετε το βάρος σας και να το μειώσετε πιο εύκολα.

3) Πλούσιο σε βιταμίνη D

Το γάλα αμυγδάλου προσφέρει το 30% της συνιστώμενης ημερίσιας ποσότητας και το 25% της συνιστώμενης ποσότητας βιταμίνη D.

Έτσι μειώνεται ο κίνδυνος για αρθρίτιδα και οστεοπόρωση βελτιώνοντας της ανοσοποιητική λειτουργία. Επιπλέον περιέχει πολλές βιταμίνες Β όπως σίδηρο και ριβοφλαβίνη, βοηθώντας στην ανάπτυξη των μυών και στην θεραπεία τους.

Με το γάλα αμυγδάλου να περιέχει υψηλό ποσοστό βιταμίνης Ε, η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύει απο τις ακτίνες του ήλιου, είναι κατάλληλο για να σας χαρίσει λαμπερό δέρμα!

4) Δεν περιέχει λακτόζη

Η δυσανεξεία στην λακτόζη πλήττει μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, δηλαδή έχουν δυσκολία στην πέψη της ζάχαρης που περιέχει το αγελαδινό γάλα.

Με το γάλα αμυγδάλου να μην περιέχει λακτόζη το καθιστά το κατάλληλο υποκατάστατο του αγελαδινού γάλακτος.

 

Επωφεληθείτε από τις ευεργετικές ιδιότητες του γάλακτος αμυγδάλου παρασκευάζοντάς το εύκολα και γρήγορα στο σπίτι σας!

O παραδοσιακός τρόπος παρασκευής γάλακτος αμυγδάλου στο σπίτι περιλαμβάνει 12 ώρες μούλιασμα των ξηρών καρπών σε νερό και κατόπιν τη χρήση blender και σούρωμα.

Τώρα με τη νέα συσκευή της Brewista Nutramilk θα παρασκευάζετε γάλα ή βούτυρο από ξηρούς καρπούς σε 16 μόλις λεπτά!

Με τη συσκευή Nutramilk απαιτούνται 200 γραμμάρια αμυγδάλων για τη παρασκευή 1 λίτρου γάλακτος αμυγδάλου σε ελάχιστο χρόνο και άριστο αποτέλεσμα. Κατόπιν διατηρείται στο ψυγείο για 6 περίπου ημέρες.

Γνωρίστε την νέα συσκευή της Brewista Nutramilk εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *