Διάφορα

Soft Ice Cream ή Frozen Yogurt; Γνωρίστε την ιστορία και τις διαφορές τους…

Soft Ice Cream ή Frozen Yogurt; 

Το soft ice cream είναι ένας τύπος παγωτού που είναι μαλακότερο και λιγότερο πυκνό από τα κανονικά παγωτά λόγω του εισαγόμενου αέρα κατά τη διάρκεια της κατάψυξης.

Σερβίρεται εμπορικά από τα τέλη της δεκαετίας του 1930. Δεν πωλείται προ-συσκευασμένο, αλλά είναι κοινό σε εκθέσεις, πάρκα αναψυχής, εστιατόρια και καταστήματα καφεστίασης.

Το μαλακό και αφράτο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τις μηχανές frozen που περιέχουν προ-αναμεμιγμένο το προϊόν σε πολύ χαμηλή αλλά μη παγωμένη θερμοκρασία, στο σημείο πώλησης.

Το soft ice cream είναι γενικά χαμηλότερο σε λίπος γάλακτος (3% έως 6%) από το κλασικό παγωτό (10% έως 18%), παράγεται σε θερμοκρασία περίπου -4 ° C και περιέχει αέρα, που εισήχθη κατά τη διάρκεια της κατάψυξης.

Το παγωμένο γιαούρτι ή αλλιώς frozen yogurt  με πολυάριθμες επιλογές γαρνιρισμάτων είναι ένα εύγευστο, δροσερό και με χαμηλά λιπαρά επιδόρπιο και αποτελεί μία πολύ καλή εναλλακτική πρόταση για όσους θέλουν να συνδυάσουν την απόλαυση με οφέλη υγείας και τη διατήρηση ή την απόκτηση μιας όμορφης σιλουέτας!

Το frozen yogurt πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του ΄70, σαν ένα ελαφρύ επιδόρπιο με την ονομασία «frogurt». Μερικά χρόνια αργότερα, άρχισαν να ξεπηδούν τα πρώτα συσκευασμένα frozen yogurts σε πακέτα.

Η προώθησή του εξαρχής βασίστηκε στο ότι αποτελούσε «μια υγιεινή εναλλακτική στο παγωτό», παρόλο που ορισμένοι παραγωγοί αργότερα πειραματίστηκαν με προσθήκη ζάχαρης, για να κερδίσουν τους «γλυκατζήδες».

Η μεγάλη ακμή όμως ήρθε με τη στροφή προς την υγιεινή διατροφή, στη δεκαετία του ’80: οι Αμερικανοί εκτίμησαν το γλυκό που δεν παχαίνει και η αγορά των παγωμένων γιαουρτιών εκτινάχθηκε φτάνοντας τα $ 25 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις το 1986!

Από τότε η κατανάλωσή του ακολούθησε ανοδική πορεία και κατοχύρωσε περίοπτη θέση στην αγορά.

Συγκριτικά με το παγωτό, το frozen yogurt περιέχει λιγότερες θερμίδες και λιπαρά  αφού παρασκευάζεται από παγωμένο στραγγιστό γιαούρτι σε αντίθεση με το παγωτό που παρασκευάζεται με κρέμα γάλακτος και δεν περιέχει ζάχαρη.

Η πρώτη μηχανή παγωτού δημιουργήθηκε από τον Seaman, την οποία κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1848. Η εφεύρεσή του δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στην αίθουσα παρασκευής παγωτού της E. A. Harbach, στη Φιλαδέλφεια.

Μέχρι την εφεύρεση της μηχανής του Seaman, το παγωτό έπρεπε να παρασκευαστεί σε μικρές παρτίδες με το χέρι. Η μηχανή του Seaman επέτρεπε πλέον σε ένα άτομο να επεξεργάζεται πολλές μεγάλες παρτίδες παγωτού σε διάστημα μερικών ωρών.

Αυτό μείωσε πολύ το κόστος μονάδας του παγωτού και επέτρεψε στην αγάπη των Αμερικανών για το παγωτό να ανθίσει. Οδήγησε στη εξέλιξη και δημιουργία των σημερινών παγωτομηχανών κατάλληλες για την παρασκευή soft παγωτού και frozen yogurt εύκολα και γρήγορα!

Έχουμε συλλέξει τις ποιοτικότερες προτάσεις της αγοράς σε μηχανές frozen , για γρήγορη και εύκολη παρασκευή frozen yogurt και soft παγωτού, ιδανικές για κάθε χώρο καφεστίασης! Βρείτε αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες του καταστήματός σας εδώ

Στο 210.3004406 είμαστε στη διάθεσή σας για να απαντήσουμε σε ερωτήσεις προκειμένου να σας κατευθύνουμε στην σωστή επιλογή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *