Συμβουλές - Υποστήριξη

Τέλειο Αφρόγαλα σε 5 απλά βήματα..

Τι είναι το αφρόγαλα;

Το αφρόγαλα είναι το τελικό αποτέλεσμα του γάλακτος που εκτίθεται σε υψηλές πιέσεις ατμού σε μια μηχανή εσπρέσο. Παρασκευάζεται με την εισαγωγή ατμού σταδιακά στο γάλα μέχρι τα φυσικά λίπη μέσα σε αυτό να διογκωθούν και να δημιουργήσουν «μικρο-αφρό», ένα στρώμα από πολύ μικρές φυσαλίδες γάλακτος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ομαλό, μεταξένιο ιδανικό για ροφήματα με βάση τον εσπρέσο. Η ιδέα ακούγεται αρκετά απλή, αλλά στην πράξη απαιτεί απαλό άγγιγμα και τεχνική ήχου.

Πώς να Κάνετε Αφρόγαλα

(1) Γεμίστε την κανάτα με γάλα

Το πρώτο βήμα για έναν Home Barista που σέβεται τον εαυτό του είναι το γέμισμα της κανάτας με γάλα. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν ένα προφανές βήμα, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά σημαντικό για να βάλετε τη σωστή ποσότητα του γάλακτος στην κανάτα σας, όχι μόνο για να παράξετε το καλύτερο αφρόγαλα, αλλά και για τη διατήρηση του γάλακτος. Γεμίστε με γάλα τη κανάτα μέχρι η επιφάνεια του γάλακτος να φτάσει στο ‘v’ του στομίου της κανάτας.

(2) Άπλωμα Γάλακτος

Το δεύτερο βήμα ονομάζεται «άπλωμα» και είναι όταν ενεργοποιείτε τον ατμό και βάζετε το ακροφύσιο του σωλήνα ατμού κάτω από την επιφάνεια του γάλακτος για να κάνει ένα σφυρηχτό ήχο. Αυτή η διαδικασία δημιουργεί μικρο-αφρό αφήνοντας τον αέρα απαλά μέσα στο γάλα.
Το κλειδί είναι να έχουμε το ακροφύσιο μόλις ένα κλάσμα κάτω από την επιφάνεια του γάλακτος, προκειμένου να δημιουργηθεί αφρός κάνοντας το γάλα να περιστρέφεται σαν δίνη.

(3) Περιστροφή Γάλακτος/Δίνη

Το τρίτο στάδιο ονομάζεται «περιστροφή» και είναι όταν βυθίζετε το ακροφύσιο ατμού ακόμη ένα κλάσμα κάτω από το γάλα – κυριολεκτικά μισό εκατοστό – και συνεχίζετε να περιστρέφετε το γάλα σε κίνηση δίνης. Το κλειδί για την περιστροφή του γάλακτος είναι να γείρετε την κανάτα λίγο ώστε να πετύχετε την τέλεια δίνη. Θα πρέπει να βρείτε το γλυκό σημείο που είναι λίγο εκτός κέντρου και να προσπαθήσετε να το κρατήσετε εκεί από την αρχή μέχρι το τέλος.
Κρατήστε γυρίζοντας το γάλα μέχρι η κανάτα να γίνει πολύ ζεστή για να την πιάσεσε, στη συνέχεια, απενεργοποιήστε τον ατμό και σκουπίστε το ακροφύσιο ατμού σας με ένα υγρό, καθαρό πανί.

(4) Υπόλοιπα

Μόλις το γάλα γίνει χτυπήστε την κανάτα δυνατά στον πάγκο για να διαλυθούν τυχόν μεγάλες φυσαλίδες και στη συνέχεια αφήστε το να καθίσει, ενώ βάζετε τον εσπρέσο στο φλυτζάνι. Στη συνέχεια, πριν το βάλετε, ανακινήστε το γάλα γύρω από την κανάτα για να βεβαιωθείτε ότι το γάλα και ο μικρο-αφρός είναι μαζί.

(5) Ρίξτε

Όταν το γάλα έχει περιστραφεί καλά, ο αφρός θα χυθεί έξω από την κανάτα πρώτος γιατί βρίσκεται κοντά στην κορυφή. Θέλετε να χύσετε το γάλα στο καφέ με σταθερό ρυθμό. Το κλειδί είναι να χύσετε το γάλα στο φλιτζάνι σας ακουμπώντας το στόμιο της κανάτας στην κορυφή του φλυτζανιού σας.

Συγχαρητήρια έχετε πλέον μάθει πώς να φτάχνετε αφρόγαλα!

Αποκτήστε την συσκευή για ζεστό ή κρύο αφρόγαλα που ταιριάζει στις ανάγκες σας πατώντας εδώ!

Επιλέξτε ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία σε χειροκίνητες αφρογαλιέρες, οικιακές συσκευές για αφρόγαλα ή επαγγελματικές αφρογαλιέρες για κρύο ή ζεστό αφρόγαλα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *