Συμβουλές - Υποστήριξη

Πώς Να Φτιάξετε Το Τέλειο Φλιτζάνι Τσάι…

Πόση ποσότητα;
Εξαρτάται από το πώς σας αρέσει το τσάι σας, αλλά ένας καλός κανόνας είναι:

Ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού τσάι και ένα φλιτζάνι νερό ανά άτομο.

Όχι μόνο μία φορά
Εάν αγοράσετε ποιοτικό τσάι τότε θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια φύλλα πολλές φορές. Κάθε φορά το τσάι θα βγάζει διαφορετικές γευστικές αποχρώσεις.

Στην Κίνα μάλιστα πιστεύουν ότι το δεύτερο ή ακόμα και το τρίτο τσάι που φτιάχνεται από τα ίδια φύλλα είναι το καλύτερο.

Θερμοκρασία
Κάτι που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το νερό δεν πρέπει να βράζεται δεύτερη φορά καθώς αυτό μειώνει την περιεκτικότητά του σε οξυγόνο.

Εάν έχετε στα χέρια σας τσάι καλής ποιότητας τότε δεν πρέπει να αφήσετε το νερό να βράσει. Γιατί; Επειδή τα αμινοξέα (που παράγουν την γεύση του τσαγιού) διαλύονται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες από ότι η τανίνη. Εάν φτιάξετε το τσάι με νερό στους 100°c τότε η γεύση του θα είναι πιο στυφή και λιγότερο γλυκιά. (μην το δοκιμάσετε αυτό εάν θέλετε να φτιάξετε τσάι με βιομηχανικά φακελάκια).

Για μαύρο και oolong τσάι αφήστε το νερό να φτάσει τους 85°c.

Για βότανα βράστε στους 100°c και στους 90°c για χαμομήλι.

Ροφήματα βοτάνων

Σερβίτσιο
Τον 8ο αιώνα ο γνωστός ποιητής Lu Yu έγραψε ότι για να απολαμβάνετε γευστικό τσάι πρέπει να χρησιμοποιείτε πορσελάνινα σερβίτσιο και να το γεύεστε δίπλα σε μία λιμνούλα με κρίνα και καλή παρέα αντρών ή γυναικών.

Ο καθένας έχει το δικό του γούστο αλλά ο Lu Yu’s είχε δίκιο στο ότι το τσάι σας πρέπει να το πίνετε σε πορσελάνινο σερβίτσιο. Όπως ακόμα και ένα πολύ καλό κρασί μπορεί να σας απογοητεύσει εάν το πιείτε σε κούπα, το ίδιο συμβαίνει και με το καλό τσάι.

Γάλα και ζάχαρη;

Το λευκό και πράσινο τσάι είναι γλυκό από την φύση του, οπότε δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε ζάχαρη ή γάλα. Στο μαύρο τσάι μπορείτε να προσθέσετε ότι σας αρέσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *