Τα νέα του καφέ

Κολομβία, η γη του καφέ…

Σύμφωνα με μελέτες, οι πρώτοι σπόροι καφέ έφτασαν στην Αμερικανική ήπειρο χάρη στους Γάλλους και τους Ολλανδούς.

Οι Γάλλοι εισήγαγαν τους σπόρους στις αποικίες τους (Γουιάνα και Μαρτινίκα) στα τέλη του δέκατου έβδομου αιώνα, ενώ οι Ολλανδοί τους εισήγαγαν στο Σουρινάμ το 1714. Ο καφές έγινε γνωστός στην Κολομβία το 1723, χάρη σε κάποιους Ιησουίτες ιερείς που έφεραν τους σπόρους από την Βενεζουέλα.

Οι πρώτες πληροφορίες όσον αφορά την καλλιέργεια καφέ στην Κολομβία μας πηγαίνουν πίσω στο 1732 στην περιοχή Cauca όπου οι ιερείς φύτεψαν τα πρώτα δέντρα καφέ.

Σήμερα, η Κολομβία θεωρείται μία από τις υπερδυνάμεις στην παραγωγή καφέ εν μέρει λόγω του γεγονότος ότι η κάθε επαρχία της παράγει καφέ με διαφορετική γεύση και άρωμα.

Δείτε ακόμη ΑΚΟΠΟΣ ΚΑΦΕΣ – ΣΠΥΡΙ

Huila

Ο καφές από την επαρχία Huila έχει την τάση να είναι πολύ γλυκός με τόνους σοκολάτας γάλακτος και καραμέλας. Η επαρχία αυτή είναι μεγάλη και απλώνεται σε τεράστιες εκτάσεις και θεωρείται πλέον η επαρχία που βγάζει την περισσότερη ποσότητα καφέ στην Κολομβία.

Nariño

Μία ακόμη κορυφαία επαρχία όσον αφορά την παραγωγή καφέ. Αυτό που κάνει τον καφέ από αυτή την επαρχία να ξεχωρίζει είναι η γεύση βουτύρου που αφήνει στο στόμα και η ελαφριά οξύτητα.

Tolima

Οι νότιες περιοχές της Tolima είναι το κέντρο επιχειρήσεων των ανταρτών της ομάδας FARC και όπως είναι φυσιολογικό ο καφές, ο οποίος έχει νότες λουλουδιών, εξάγεται δύσκολα πλέον από αυτή την επαρχία.

Cauca

Αυτή η επαρχία περιλαμβάνει καφέ από τις περιοχές Inza και Popayan. Ο καφές cauca, έχει επίσης νότες λουλουδιών και φρουτώδη οξύτητα και χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι είναι πολύ γλυκός, αλλά όχι επαρκώς δυνατός, τουλάχιστον για κάποιους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *