Συμβουλές - Υποστήριξη

Τα 10 Top Accessories Ενός Barista by Mr.Espresso

Σύμφωνα με τον Alf Kramer “ο barista είναι ένας performance artist, σε μια ιεροτελεστία ιδιαίτερα σημαντική για την καθημερινή μας ζωή. Αν επαναφέρεις το τελετουργικό, αν μπορέσεις να χτίσεις προσδοκίες, αν φτιάξεις τη σωστή ατμόσφαιρα, τότε ο καφές έχει οπωσδήποτε καλύτερη γεύση. Η ιεροτελεστία, οι λέξεις, οι ήχοι, οι περιστάσεις έχουν τεράστια επιρροή στο γευστικό βίωμα.”

Ο καλός καφές αποτελεί τέχνη! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός νέου επαγγέλματος στην αγορά που τείνει να γίνει τάση! Μιλάμε για το επάγγελμα του barista!

H δουλειά του barista είναι εξαιρετικά απαιτητική μα και ιδιαίτερα δημιουργική..Το ζητούμενο δεν είναι πια μόνο το να μπορεί κανείς να φτιάχνει έναν καλό καφέ, οφείλει να έχει συνέπεια στην τεχνική του, γνώση του αντικειμένου την οποία θα πρέπει να εμπλουτίζει διαρκώς και καλή επαφή με τον κόσμο.

Το μεγαλύτερο μυστικό όμως είναι η αγάπη του για τον καφέ και φυσικά τα εργαλεία του! Όπως κάθε επάγγελμα έτσι και αυτό απαιτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό!

Ο Mr Espresso προτείνει τα 10 top εργαλεία ενός barista!

1) Πατητήρι καφέ – Tamper

Η σωστή εκχύλιση espresso απαιτεί τη σωστή κατανομή του αλεσμένου καφέ στο group, η οποία με τη σειρά της απαιτεί ένα πατητήρι ( tamper).

Το σωστό πάτημα του espresso παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ποιότητα και τη γεύση του τελικού ροφήματος.

Συνεπώς, το πατητήρι ή tamper είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της παρασκευής ενός espresso και απαραίτητο εργαλείο για κάθε barista.

2) Θέση Πατητηριού – Tampermat

Για να προστατεύσετε τον πάγκο σας από την πίεση που ασκείτε στο κλείστρο με το πατητήρι, χρειάζεστε μία θέση πατητηριού (tampermat).

3) Knock box

Φτιάξτε μια δόση espresso, ώρα να ξεφορτωθείτε τον χρησιμοποιημένο καφέ. Ένα… knock του portafilter στο knock box και καθαρίσατε!

4) Γαλατιέρα

Cappuccino χωρίς αφρόγαλα δεν γίνεται, έτσι η γαλατιέρα είναι πάντα παρούσα στον πάγκο του barista. Επενδύστε σε μια προσεγμένη κατασκευή που να σας επιτρέπει να ελέγχετε κάθε βήμα της διαδικασίας παραγωγής του αφρογάλατος: από τη σωστή περιστροφή του γάλακτος και τη μέγιστη διόγκωσή του, μέχρι το σταθερό κράτημα που θα σας διευκολύνει στη δημιουργία latte art.

5) Βούρτσα καθαρισμού

Ο μύλος άλεσης και η μηχανή εσπρέσο δουλεύουν σκληρά.. με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται υπολείμματα τα οποία δεν πρέπει να μείνουν εκεί ως το τέλος της μέρας. Για τον άμεσο καθαρισμό του group και των portafilter της μηχανής σας, χρειάζεστε μια ειδική βούρτσα..η οποία θα σας λύσει τα χέρια!

6) Pitcher Rinser

Το απόλυτο βοήθημα για τους barista και τους bartenders!

Ξεπλένετε γαλατιέρες, boston-shakers αλλά και οποιοδήποτε άλλο σκεύος με παρόμοιες διαστάσεις μέσα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα. Εύκολα και γρήγορα!

7) Πετσέτα καθαρισμού

Κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη με μια ειδική πετσέτα καθαρισμού που απομακρύνει τα υπολείμματα καφέ από το portafilter γρήγορα και αποτελεσματικά!

8) Ζυγαριά ακριβείας

Μια ζυγαριά θα αποτελέσει καλό βοηθό στο να ζυγίζετε με ακρίβεια τον αλεσμένο καφέ!

9) Θερμόμετρο

Για να τελειοποιήσετε το αφρόγαλα και τις latte art δημιουργίες..ένα ειδικό θερμόμετρο… είναι πάντα απαραίτητο!

10) Δοσομετρικό ποτηράκι

Ιδανικό για μέτρηση της εκχύλισης του espresso και απαραίτητο για να τελειοποιήσετε τη σταθερότητα και επαναληπτικότητα στην παρασκευή των ροφημάτων σας.

Ανακαλύψτε τα δικά σας χρήσιμα barista accessories μέσα από μια μεγάλη γκάμα εξοπλισμού! 

Στο 210-3004406 παραμένουμε στην διάθεσή σας για να απαντήσουμε σε ερωτήσεις και να δώσουμε χρηστικές πληροφορίες.

Μιλήστε μας για το τι ψάχνετε, ώστε να σας κατευθύνουμε σε σωστή αγορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *